Kortsiktighet

Skolan är utsatt för ständigt tyckande. Ett medialt fokus på det som inte fungerar blir bränsle för en negativ spiral. Det finns många utmaningar idag, mycket att förhålla sig till – och skydda sig mot. Men också mycket att bejaka, och bygga vidare på. 

Samhället stänger ner stöttande institutioner som fritidsgårdar, bygger bostäder på idrottsanläggningar, låter grannar bestämma att idrottande är oväsen. 

Allt detta är skrämmande kortsiktigt. Vad händer med unga som inte har en vuxenvärld att luta sig mot, eller en vardag med struktur och mening? När politiken strålar uppifrån och ner utan att hitta platser att ankra på – då är det lätt att tappa fotfästet och ta till kortsiktiga lösningar.  Skolan O C H samhället behöver gemensamt hitta en konstruktiv väg framåt. 

H U R gör vi för att det ska fungera? Skolan, idrotten och fritidsgården kan och ska vara platser där unga växer in i samhället, där de övar sig i empati, samarbete och självkänsla. 

#Skolbyrån  – strategier för starka och fungerande organisationer#skolutveckling #skolledare #samhälle #idrott #fritidsgård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *